flera tvalar200highTa hand om dig själv - det är du värd

Här hittar du äkta handgjorda tvålar och andra produkter tillverkade av noga utvalda vegetabiliska oljor och naturliga råvaror. 
Inga kemiska tillsatser eller tensider, bara ingredienser som är vänliga både mot huden och miljön.

Min specialité är att tillverka getmjölkstvål som vårdar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Många med olika hudåkommor är det som har blivit hjälpta och besvärsfria.

Varför bör man byta?

Texten gäller inte bara schampon utan kan appliceras på de flesta kommersiella rengöringsprodukter då de ofta innehåller något av nedanstående.

De flesta schampon är rengöringsmedel, precis som tvättmedel, diskmedelpulver och saker du använder för att rengöra ditt badrum. Allt du spendera dina pengar på är en stor flaska parfymerade tvättmedel. Det rengör visserligen håret, men är mycket tufft och tar även bort de naturliga oljor som gör håret glänsande, mjuk och stark. Eftersom schampo tar bort de naturliga oljorna från ditt hår, måste du ha något som "återställer" dem - balsam. Oftast måste håret tvättas varje dag för att det blir smutsigt vilket orsakar skada och håret blir skört med tiden.

De flesta schampon innehåller mineralolja, en biprodukt vid destillation från råolja till bensin, mineraloljan är det som blir över. Den tillsätts i schampo och balsam för att ge håret en konstgjord glans och lägger sig som en beläggning över hårstråna. Mineralolja absorberas inte i huden så som vegetabiliska oljor gör, den sätter sig på ytan och bildar ett lock för den normala livscykel i huden. Detta är en av anledningarna till att ju mer schampo du använder, desto oftare måste du använda det. I det långa loppet gör beläggning av mineraloljor på håret det svagare och mer benäget att skadas.

Om mineralolja inte skrämmer upp er, kanske de andra ingredienserna gör det.

SLS, SLES och SLFS (natriumlaurilsulfat, natrium Laureth sulfate, Sodium Laureth sulfate) vilket är irriterande för hud och ögon, det fungerar som lödder-görare i tvål, schampo, tandkräm, diskmedel ... och precis vad som helst som ger ett skummande lödder.
Dess varuinformationsblad varnar för kroppskontakt med SLS, det uttrycker även en varning för risker för spädbarns och barns ögonutvckling (vilka utvecklas i en snabb takt) när det absorberas genom huden och ackumuleras i ögats vävnader.

På grund av kvarvarande nivåer i inre organ, kan man ifrågasätta hur säkra våra nuvarande produkter är för exponering. Företag som säljer produkter som innehåller dessa ingredienser hävdar att kort exponering (schamponera och skölj) inte räcker för att ingrediensen ska orsaka skada. Detta är i princip sant, men då har man inte beaktat de senaste rapporterna (under de senaste fem åren) att vi exponeras av en stor mängd produkter som innehåller SLS / SLES / SLFS och hur ofta vi använder dem! Plus de kända kemisk reaktioner med andra ingredienser som är vanliga i dessa produkter.
Även om dessa båda ämnen inte är cancerframkallande var för sig, kan de när de blandas med andra ingredienser som allmänt förekommer i schampo kan de orsaka cancerframkallande nitrater. Används det med måtta, och även i stora mängder kommer det förmodligen inte att döda dig - men det är verkligen inte att förbättra din hälsa.
Den föreslagna "säkra" andel av SLS, SLES eller SLFS som används i produkter som schampo och tandkräm iakttas inte så ofta som den borde.

I Journal of American College of Toxicologys slutrapport om säkerheten för natriumlaurilsulfat, konstaterar de att denna ingrediens har en "nedbrytande effekt på cellmembranen på grund av att dess proteinegenskaper förändrats." Vad mer, tillägger tidskriften, "hög hudgenomträngning kan uppstå även vid låg tillåten koncentration."
Natriumlaurilsulfat används runt om i världen i kliniska studier som en irriterande faktor för huden, konstaterar tidningen.

Publikationen uttryckt ytterligare farhågor:
Cancerframkallande nitrosaminer kan bildas vid tillverkning av natriumlaurilsulfat eller dess inter-reaktion med andra kväve-bärande ingredienser i en formulering där denna ingrediens utnyttjas.
Andra studier har visat att natriumlaurilsulfat tränger in och upprätthåller resterande nivåer i hjärta, lever, lungor och hjärna vid hudkontakt. Detta väcker frågan om det kunde vara ett allvarligt potentiellt hot mot hälsan av dess användning i schampo, rengöringsmedel och tandkräm.
Annan forskning har visat att natriumlaurilsulfat kan vara skadliga för immunsystemet, särskilt huden. Hudlagren "skiljs åt" och inflammeras på grund av dess proteinförändrande egenskaper.

Även om natriumlaurilsulfat inte är cancerframkallande i sig i experimentella studier har det visats att det orsakar allvarliga epidermala förändringar (hudförändringar) på området där det tillämpats, vilket tyder på behov av ytterligare analyser om tumöruppkomst.
Ytterligare studier har visat att natriumlaurilsulfat är starkt deponerat på hudytan och i hårsäckarna. Skador på hårsäcken kan bli resultatet av detta.


Översatt från http://naturalbeauty.8k.com

 

Dela denna artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn